Trivan:O viznim olakšicama moguća pozitivna ocena u maju

BRISEL/BEOGRAD, 1. aprila 2009. (Beta) - U Briselu je u sredu potvrđeno da je Srbija od svih zemalja zapadnog Balkana najdalje stigla u ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju i da je realno da u maju dobije pozitivnu ocenu Evropske komisije, izjavila je poslanica Skupštine Srbije Jelena Trivan.

Nakon razgovora sa predstavnicima Evropskog parlamenta u Briselu, Trivan je u telefonskoj izjavi agenciji Beta rekla da pitanje vizne liberalizacije Srbije neće biti "vezivano ni za kakve političke uslove i da zavisi od ispunjavanja tehničkih uslova".

"Kada je u pitanju ovaj deo evropskih integracija mi nećemo biti zatočenici haškog uslova i pitanja Mladića, nego je realno očekivati da do kraja godine naši građani dobiju mogućnost da slobodnu putuju", navela je ona.

Trivan je izjavila da je na sastanku sa predstavnicima Evropskog parlamenta na kome su prisustvovale delegacije parlamenata zapadnog Balkana potvrđeno da se Srbija godinama zalagala da proces dobijanja viznih olakšica bude "individualizovan".

Pogledajte još