FA: Ne znamo koji naši reprezentativci su optuženi

LONDON, 30. oktobra 2012. (Beta-AP) - Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je u utorak da ne zna koje su njegove mlade reprezentativce srpske vlasti optužile za nasilničko ponašanje i dodao da će, bez obzira o kome se radi, oni dobiti punu podršku.

"FA ponavalja svoju punu podršku svim igračima i osoblju koji su bili zahvaćeni užasnim scenama u Srbiji pre dve nedelje. Želimo da uverimo one koji su zabrinuti da smo posvećeni u tome da uradimo sve neophodno da ih zaštitimo. Tako nudimo podršku pojedincima i njihovim porodicama", navodi se u saopštenju FA.

Posle utakmice u Kruševcu 16. oktobra izmedju mladih reprezentacija Srbije i Engleske došlo je do sukoba igrača na terenu, a gosti su potom tvrdili da su vredjani sa tribina.

Kruševačka policija objavila je da će biti pokrenute krivične prijave protiv 12 osoba, medju kojima su petorica reprezentativci Srbije i dvojica Engleske.

Vladajuće telo engleskog fudbala još nije dobilo formalno obaveštenje o tome.

"Još nismo primili nikakvo formalno obaveštenje od srpskih vlasti. Ne znamo nijedno ime sa te optužnice i zato čekamo dodatne detalje i formalnu komunikaciju po ovom pitanju. U medjuvremenu ćemo ostati u kontaktu s britanskim vlastima, kao i sa kolegama iz Fife", navodi se u saopštenju FA.

Pogledajte još