Više navijačkih incidenata uoči večitog derbija

Oko pola sata pre početka utakmice veća grupa huligana iz redova crveno-belih kamenovala je policajce u blizini Karađorđevog parka, a potom je pokušala da prevrne automobil. Prethodno su se navijači sukobili sa policijom u naselju Mirijevo, gde je došlo do incidenata i manje tuče sa građanima. Prema poslednjim izveštajima, povređenih nije bilo.

Ranije danas u ulici Ljube Davidovića na Vračaru došlo je do masovne tuče, a više stotina huligana udaralo je po automobilima građana.

Sukobi su nastavljeni i u ulici Vojislava Ilića kod stadiona "Sinđelić", gde se oko 200 navijača Partizana međusobno potuklo, pa je policija bila prinuđena da energično interveniše. U tuči su povređena dva policajca, kao i tri osobe čiji identitet još nije utvrđen, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Potvrđeno je da je privedeno tridesetak osoba, a još se ne zna koliko je bilo štete na parkiranim automobilima i okolnim objektima.

Na "Marakani" se od 19 sati igra 143. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana i u blizini stadiona, kao i na centralnim gradskim ulicama, preventivno je pojačano prisustvo policije zbog mogućeg nasilničkog ponašanja navijača oba kluba.

Policija je večeras do 18:30 privela 68 osoba nakon međusobne tuče oko 200 navijača fudbalskog kluba "Partizan" u Beogradu, gde se igra utakmica tog kluba i "Crvene zvezde".

(Tanjug)

Pogledajte još