Delta:Kurir i "Utisak nedelje" iznose neistine

0

Kompanija "Delta holding" saopštila je da se protiv nje u pojedinim medijima vodi tendenciozna kampanja iznošenjem neistina o poslovanju kojom se ta kompanija osuđuje i pre završetka bilo kakvog postupka.

Kompanija Delta je navela da se među tim medijima posebno ističu dnevni list „Kurir“ i emisija „Utisak nedelje“ koja se emituje na TV B92 i najavila da će zbog posledica koje trpi u zemlji i regionu „iskoristiti sva zakonom predviđena sredstva da zaštiti kredibilitet koji ima u javnosti“.

Dok odgovarajuće institucije u skladu sa zakonom obavljaju svoje aktivnosti, u jednom broju medija vodi se kontinuirana, tendenciozna kampanja iznošenjem neistina o poslovanju Delta Holdinga… Neistine koje su objavljene preneli su uglavnom svi mediji u regionu, zbog čega Delta trpi velike posledice„, ističe se u saopštenju.

Ta kompanija je navela i da je njeno poslovanje uvek je bilo predmet provere nadležnih organa, a posebno u vreme prethodne vlasti i da do sada „Delta nije imala bilo kakvih nezakonitosti u poslovanju“- „Napore sadašnje vlade u borbi protiv korupcije pozdravljamo i kao i do sada u potpunosti ćemo sarađivati sa nadležnim organima u svim aktivnostima koje sprovode“, dodaje se u sapštenju.

„Kurir“ je juče objavio tekst pod naslovom „Mišković s parama pobegao na Kipar“ u kome se navodi sa vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković poseduje of šor firmu „Hemslejd“, koja je, kako se piše „Kurir“ 2009. i 2010 godine imala prihod veći od 2,2 milijarde evra, a radi se „o novcu iz oko stotinak ćerki firmi u Srbiji, na Balkanu i u Evropi“.

U emisiji „Utisak nedelje“ u kojoj je, između ostalih gostovao i lider LDP Čedomir Jovanović, vodila se polemika o tome da li je Mišković finansirao tu stranku, kao i o gašenju dnevnog lista „Pres“ iz koga se Mišković povukao da bi, kako je saopšteno iz njegove kompanije, „lično dobrineo nastojanju vlade da, kroz transparentne odnose u medijma i prestanak prikrivenog finansiranja uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo“.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se vode „određene države radnje“, u okviru prijavljenih firmi koje pripadaju Miškoviću, dok je premijer Ivica Dačić rekao da će protiv vlasnika Delte biti pokrenuta istraga ukoliko bude razloga i dovoljno dokaza za to.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.