Zvezda lako dobila Cibonu

Utakmica je odigrana pred oko 3.000 gledalaca u košarkaškom centru Dražen Petrović, a sudili su Sašo Pukl, Sašo Petek i Aleksandar Milojević.

CIBONA: Kus 11, Zubčić 9, Mašić 3, Karter, Marcinković 2, Rozić 4, Jagodić Kuridža 2, Anderson 2, Stroberi 19, Žižić, Hamilton 11, Kovačević.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 6, Subotić, Rakočević 13, Mitrović 2, Lazić 2, Simonović 9, Savović 12, Katić 10, Radivojević 8, Nelson 6, Skot 3.

Izabranici Vlade Vukoičića još jednom su potvrdili sjajnu formu u duelu sa Cibonom, koja je uvek predstavljala velikog rivala.

Trijumfom u Zagrebu, Crvena zvezda je pokazala da će, nakon lošeg početka sezone, u nastavku ozbiljno konkurisati za jedno od prva četiri mesta koja vode na završni turnir.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda pobedila Cibonu u Zagrebu

Meč u "Draženovom domu" protekao je bez incidenata, iako je imao "potencijal" za tako nešto budući da se radi o prvoj srpsko-hrvatskoj utakmici visokog rizika posle oslobađajuće presude Haškog suda hrvatskim generalima.

Na terenu je postojao samo jedan tim - Crvena zvezda koja je praktično vodila od početka utakmice i nije dozvolila domaćinu da pomisli na pobedu.

Nekadašnji dvostruki šampion Evrope uspeo je sredinom treće deonice da priđe na "minus dva" (40:42), ali je usledio brzi odgovor crveno-belih koji su otišli na 48:40 i ponovo vratili kontrolu nad utakmicom u svoje ruke.

Posle toga prednost beogradske ekipe je samo rasla, a predvođeni Igorom Rakočevićem i Borisom Savovićem, košarkaši Crvene zvezde rutinski su priveli meč kraju.

Nezadovoljni novim porazom u regionalnom takmičenju, domaći navijači su u završnici utakmice tražili smenu trenera skandiranjem "Mršiću, odlazi".

U sledećem kolu regionalnog takmičenja Crvena zvezda dočekuje Široki, dok će Cibona gostovati ljubljanskoj Olimpiji.

(Tanjug)

Pogledajte još