Da li će novi zakon zaustaviti pljačku?

"To je energija koja će zaustaviti dosadašnju pljačku i sistem raskalašnog trošenja novca poreskih obveznika u javnim preduzećima", rekao je Senić agenciji Beta reagujući na izjavu lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Jovanović je ranije istog dana ocenio da će taj zakon biti energija za novu pljačku i nastavak političkog obračuna sa neistomišljenicima.

Senić tvrdi da novi zakon o javnim preuzećima za koji se nada da će vrlo brzo biti usvojen u Skupštini Srbije afirmiše principe prefesionalnosti, departizacije i javnosti rada i da će biti ogroman iskorak u odnosu na postojeće stanje.

On je dodao da su se do sada direktori javnih preduzeća formalno imenovali na sednici vlade a suštinski su se imenovali u svim prethodnim vladama kao podela plena izmedju lidera vladajuće koalicije.

"Takva praksa će biti potpuno obustavljena novim zakonom i siguran sam da će uštedeti stotine miliona evra bespotrebnih subvencija koje je država na centralnom i lokalnom nivou svake godine davala da bi održala funkcionisanje javnih preduzeća koja su do sada vodili nestručni i partijski kadrovi", rekao je Senić.

Beta

Pogledajte još