NEĆU POTPISATI TAJ ZAKON: Predsednik Aleksandar Vučić progovorio o istopolnim brakovima u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost "Novog vikend jutra" na TV Pink gde je pričao o svim aktuelnim temama. Između ostalog se osvrnuo na zakon o istopolnim zajednicama.

Vučić kaže da je zamolio premijerku Anu Brnabić da ne potpisuje zakon o istopolnim brakovima.

- U Srbiji, dok sam ja predsednik, neću potpisati nijedan zakon gde će imati neki treći rod, a da nisu žena i muškarac. Ali samo nemojte da nam to bude jedina tema. Hajde da razmišljamo o razvoju zemlje. Ja sam rekao Ani Brnabić i zamolio je da dok budem predsednik zemlje ne potpisujem zakon o istopolnim brakovima. Ja sam kriv za to, a ne Ana Brnabić. Ona radi na tome. Mislim da je ona izvanredan premijer, ali dok sam ja predsednik, ne može - rekao je Vučić.

Dodao je da se premijerka Srbije zalaže za prava LGBT populacije, ali da on smatra kako je Srbija tradicionalno društvo i da nije spremna za tako velike promene u tom pogledu, iako naglašava da poštuje sve različitosti i da svako ima pravo na izbor.

Vučić je rekao da ljudi ne mogu da očekuju da rade sve manje a da im plate budu sve veće.

- Mi koji moramo da radimo, moramo da radimo više. To pitanje niko sebi neće da postavi. Koliko puta odemo na more i planine... Onda kad se vratimo, tražimo povećanja. Pitanje je do kada ćemo to moći da izdržimo - rekao je Vučić i dodao:

- Niko ne ustaje nastavnicima u školi jer su svi pametniji od nastavnika. Svi vrše pritisak na nastavnike. Kod Milice sam otišao jednom u školu, kod Danila nikada. Nastavnici najbolje znaju i ko smo mi da im se mešamo. Sve nam se pretvorilo u potpuno ludilo. Svi moraju da budu pod staklenim zvonom - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su u Hrvatskoj uveli da se ne radi nedeljom i da je to, po njegovom mišljenju, katastrofalna odluka.

Izvor: Blic.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još