Kao da se igraju Lego kockama - Kinezi zidaju iz temelja grad za 180.000 ljudi!

Kineska vlada je odobrila konačni plan za ogroman, potpuno isplaniran grad koji će se izgraditi uz 3,85 kilometara dugu obalu jezera Meisi. Kada se završi, u Meisi Lejk Sitiju živeće 180.000 stanovnika, a pokrivaće površinu od oko 36 kvadratnih kilometara.

Dizajn grada, koji je uradila međunarodna kompanija Kon Pedersen Fox Associates (KPF), obezbediće za stanovnike krajeve za život, rekreaciju, rad, kulturu i zabavu, prenose "Vesti online"

(old_image)

Prema izavama ljudi iz KPF-a, njihov dizajn za grad na obali jezera Meisi ima za cilj postavljanje primera o balansiranom životu čoveka sa prirodom.

"Gusto koncentrisani urbani plan, pun građevina raznih vrsta i funkcionalnosti, integrisan je sa planinama, jezerom, parkovima i kanalima, što rezultira okruženjem koje promoviše dobro zdravlje i prosperitet. Kao novi centar u većoj metropolitskoj regiji Čangša, Meisi Lejk Siti će predstavljati novi model za buduće kineske gradove. Napredni inženjering životne srednije, planiranje gradskih zona i integrisanje bašti i parkova, deo su ukupne strategije dizajna ovog grada", piše u izveštaju KPF-a.

(old_image)

Pogledajte još