Bora Todorović: "Gluma mi je dosadila... ima lepog života i bez glume"

Todorović se prvo osvrnuo na aktuelnu situaciju oko platforme za Kosovo, uz komentar da politiku sporadično prati jer mu je sve dosadilo, budući da se situacija neće promeniti dok se nešto radikalno ne dogodi, a zatim je otkrio da je odlučio da prestane da glumi.

"Ja sam dobro. A, što se tiče glume, prestao sam. Ne mogu više. Dosta je. Ne da ne mogu fizički i mentalno nego mi je, pravo da vam kažem, malo dosadilo. Dugo sam u tom poslu i vidim da neki lep život prolazi pored mene. Ima lepog života i bez glume. Ovako sam samo fokusiran na to. A tu sam neki put zadovoljan, neki put nezadovoljan... A nije ni pristojno više, pravo da vam kažem. Dosta je bilo, i previše. Nemam neki naročit motiv", priznao je glumac.

Na pitanje da li sa sinom, Srđanom Todorvićem, takođe glumcem priča i o poslu, Bora kaže: "Imamo i neki profesionalni odnos. Obično mi donese scenario pa ja pročitam, dam mu neke sugestije. A on ništa ne prihvati od toga, odigra po svome i to ispadne najbolje".

On je dodao i da ne postoji neka uloga koja bi mogla da ga izvuče iz ilegale, jer su mu likovi marginalaca dosadili, a nikada nije bio tip za klasične karaktere poput Šekspirovih junaka. Todorović je opisao i kako sada provodi penzionerske dane.

"Često sam u Crnoj Gori, gde imam vikendicu i tamo, zaista, uživam. Družim se s ljudima koji su izvan pozorišta. Ne tendenciozno da su izvan pozorišta, jer ja još tamo imam mnogo drugova. Imam dosta mladih drugova s kojima sam igrao. Družim se i s bračnim parom Milena Dravić i Dragan Nikolić. Sedim u kafiću, moj omiljeni je "Dalia". S Draganom se viđam maltene svakog dana. Zabavljamo ljude u kafiću, mi se tobože nešto prepucavamo, a ustvari pravimo predstavu. Čitam dosta knjige... Imam troje dece, odrasla su naravno, pa malo i s njima. Provodimo lepe trenutke", naveo je Bora.

Za razliku od mnogih kolega, Todorović priznaje da su mu sve nagrade u karijeri izuzetno prijale kao potvrda njegovog rada, kao i da mu nije mrsko da sebe gleda na TV-u.

"Ja mogu to da gledam. Vidim da sam bio odličan. Stvarno, vidim da sam dosta dobro igrao. Ne žalim se. Obično glumac, kada gleda sebe, kaže: "U, majku mu, mogao sam mnogo bolje", ali ja se sebi dopadam", iskren je glumac.

Pogledajte još