GLUMAC IMA IDEALNO LICE: Rege-Žan Pejdž je najlepši muškarac na svetu

Iako je lepota relativna stvar i ukusi se razlikuju, zahvljujući starim Grcima koji su izmislili "zlatni presek", odnosno, idealne proporcije objekta ili, u ovom slučaju lica, možemo da definišemo koje su to savršene mere.

Estetski hirurg lica dr Džulijan De Silva otkrio je ko je trenutno najlepši muškaraca na svetu, rukovodeći se upravo "zlatnim presekom". U pitanju je glumac Rege-Žan Pejdž koji se proslavio u Netfliksovoj seriji "Bridgerton".

Pejdž je ubedljivo osvojio prvo mesto, a njegovo lice ima 93,65 odsto preciznosti u odnosu na zlatni presek. Na drugom mestu je Kris Hemsvort, sa 93,53 odsto, dok je treći glumac Majkl B. Džordan sa 93,46 odsto.

- Rege je pobedio zbog svog klasično lepog lica i prelepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju takođe je dobio visok rezultat. Njegove savršeno oblikovane usne su takođe imale visoke rezultate i jedina ocena koja je bila niža bila je širina i dužina nosa - rekao je De Silva o Pejdžu, prenosi "Dejli Mejl".

Rezultat je zasnovan na kompjuterizovanom mapiranju koje meri fizičko savršenstvo na osnovu zlatnog preseka, posmatrajući sve karakteristike.

- Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke od misterija o tome šta je to što nekoga čini fizički lepim i tehnologija je korisna kada se planira operacija pacijenata - istakao je De Silva.

Izvor: Mondo.rs
Foto: regejean/Instagram

Pogledajte još