Na FEST-u čak 75 filmova: "Ljubav", "Krugovi", "Falsifikator", "Ja i ti"…

0

Na 41. FEST-u, koji se od 22. februara do 3. marta održava u Beogradu, u okviru osam programskih celina biće prikazano 75 filmova.

Festival će otvoriti ostvarenje “LjubavMihaela Hankea koje je prošle godine nagrađeno “Zlatnom palmom” na festivalu u Kanu, a svetsku premijeru na FEST-u će imati novi film Gorana MarkovićaFalsifikator”.

Takođe, još tri domaća filma će premijerno biti prikazana na FEST-u – “KrugoviSrdana Golubovića, “Ljubav dolazi kasnijeHadži-Aleksandra Đurovića i dokumentarac “Albertov putPredraga Bambića.

Veliku pažnju će privući i filmovi “Linkoln Stivena Spilberga, “Hičkok” sa Entonijem Hopkinsom u glavnoj ulozi, “Ja i ti” Bernarda Bertolučija, “JadniciToma Hupera, “StrastBrajana de Palme, “Anđeoski deo” Kena Louča.

Inače, kako saznaje „Blic“, proslavljeni američki glumac Majkl Medsen biće gost predstojećeg Festa. Zvezda nekoliko holivudskih hitova, ali i ikona američkog nezavisnog i B filma u Beograd dolazi sa projektom “Pored putaZorana Lisinca, u kojem jednu od uloga tumači i Lazar Ristovski.

Filmovi će se prikazivati u “Sava” centru, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra i Muzeju Kinoteke

(Izvor: Telegraf.rs/ Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.