Vukoičić: Verujem da ćemo iskoristiti mane Uniksa

"Oni, kao i sve druge ekipe imaju mane, a da mogu da izgube dokazao je i Ulm. Ja se nadam i hoću da verujem da njihove mane i propuste možemo da iskoristimo i pretvorimo u našu prednost", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Vukoičić je naveo da je Uniks svoju snagu pokazao na utakmici u Istanbulu, kada je savladao turski Galatasaraj.

"Svoju snagu Uniks je pokazao pobedom u Istanbulu, a mi smo na delu mogli da vidimo koliko Galatasaraj ima moćan tim. Brejk koji su napravili u Turskoj ispustili su u jednoj ležernoj utakmici protiv
Ulma. Mislim da je osnovni razlog njihovog poraza bila činjenica da su potcenili Ulm. Međutim, sada će sigurno biti vrlo oprezni
i potpuno spremni za nas", naveo je on.

Košarkaši Crvene zvezde prošlu noć proveli su na aerodromu u Moskvi, tako da će imati manje vremena za pripremu duela.

"Krenuli smo dan ranije kako bismo imali više vremena za koncentraciju i analizu. Ali, šta je - tu je. Na probleme nismo mogli da utičemo, tako da moramo da se prilagodimo", rekao je Vukoičić.

On je istakao da se Zvezdina koncepcija zna i da to ne može da promeni jedan trening.

"Moramo da iskažemo ogromnu borbenost i požrtvovanje, da neke naše nedostatke kompenzujemo na taj način i bar u tom delu ih nadigramo. Ako u tome budemo uspešni možemo da pričamo o nekim taktičkim detaljima. Naša koncepcija se zna, tako da ne možemo mnogo toga da promenimo sa jednim treningom", istakao je trener crveno-belih.

Vukoičić je kazao da njegova ekipa mora da pokaže veću energiju I želju od protivnika.

"Moramo da pokažemo veću energiju i želju i da ih na tom polju pobedimo. To je osnov svega, jer individualni kvalitet Uniksa je na veoma visokom nivou, pa ako na svom terenu pokažu više energije i želje, jasno je da sve ostalo što uradimo neće biti dovoljno", kazao je Vukoičić.

Uniks sa klupe predvodi srpski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde Aco Petrović.

"Ovu utakmicu ne posmatram kroz prizmu ličnih duela. Aco Petrović je odličan trener, a sve njegove ekipe su dobro utrenirane. Poznajem njegov stil, ali to nije faktor koji je dovoljan za pobedu", rekao je Vukoičić.

Utakmica između Uniksa i Crvene zvezde igraće se sutra od 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Beta

Pogledajte još