Sažalio se: Šeik poklonio Srbiji tri džipa

0

Šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed al Nahjan poklonio je Srbiji tri blindirana džipa "mercedes 500 GL" vredna skoro tri miliona evra. Razlog za ovakav potez je to što je šeik prilikom posete Srbiji video da državni organi nemaju "bogzna kakav vozni park".

Džipovi su pre nekoliko dana dopremljeni iz Ujedinjenih Arapskih Emirata transportnim avionom „herkules“ i trenutno se čuvaju u jednoj od kasarni Vojske Srbije.

Džipovi će vrlo brzo početi da se koriste za prevoz najviših državnih funkcinera i dočeke stranih delegacija, zato što su reprezentativni i imaju najviši stepen zaštite.

Razlog za donaciju je taj što je šeik, koji je pre dve sedmice boravio u Srbiji, video da državni organi nemaju „bogzna kakav vozni park“.

„Kada je organizovan doček za šeika, za prevoz njega i njegove delegacije dali smo najbolje automobile kojima raspolaže naš državni vrh, između ostalog i automobile koje koriste predsednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić. Pošto se radi o automobilima starim od 10 do 15 godina, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa sa najboljom opremom poslati Vučiću na poklon“, rečeno je listu „Alo“ u Ministarstvu odbrane.

Prvi potpredsednik Vlade je zahvalio, ali je tražio da to bude poklon za Srbiju, što je šeik i prihvatio i poslao automobile specijalnim letom.

Džip je težak četiri tone, motor 6100 kubika, a maksimalna brzina je 300 kilometara na sat.

(Alo, Novi magazin)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.