Nikada nije odigrao utakmicu, a Zvezda ga plaća već 10 godina!

Igor Mijović - "neviđena" legenda Crvene zvezde, koštao je najtorfejniji srpski klub četiri puta više nego Nemanja Vidić, iako je odigrao samo jednu zvaničnu utakmicu za crveno-bele.

Saigrači u Zvezdi prozvali su ga Fantom, pošto se pojavljivao po nekoliko dana na početku priprema a onda misteriozno nestajao. Bivši trener Valter Zenga mu je čak ukazao šansu na nekoliko pripremnih utakmica, ali se brzo pokajao.

(old_image)

Fantom sa Marakane na pripremama/ Foto: redstarbelgrade.info

On je nakon omladinskog pogona prvi profesionalni ugovor potpisao za vreme predsednika Dragana Džajića i sportskog direktora Dušana Savića 26. marta 2003. godine u ukupnom trajanju do 01. jula 2007. godine.

Dragan Stojković nije produžio ugovor sa Igorom Mijovićem nakon njegovog isteka a Mijović je ostao uskraćen za saradnju sa Zvezdom i za vreme predsednikovanja Toplice Spasojevića i Dobrivoja Tanasijevića.

Dolaskom Vladana Lukića na mesto predsednika a Ivana Adžića na mesto sportskog direktora Crvene zvezde, Igor Mijović je dobio na poklon novi ugovor sa Crvenom zvezdom 30. avgusta 2009. u trajanju od četiri godine koji ističe 30. juna 2013. godine.

U prvom mandatu Mijović je prihodovao koliko i Nemanja Vidić - 46.273 evra dok su ga Lukić, Adžić častili sa 112.614 evra do sada.

Interesantno, za Abubaklara Oumarua i Ognjena Vranješa nije bilo mesta u Crvenoj zvezdi po odluci tadašnjeg trenera Vladimira Petrovića Pižona ali ga je za Mijovića bilo. Oumaru je po slovu ugovora Zvezdu koštao 29.000 evra.

Igor Mijović - neviđena legenda Crvene zvezde!

Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski potvrdio je da je Mijović pod ugovorom s klubom.

- Igor Mijović je fudbaler Crvene zvezde koji je pod ugovorom sa klubom do leta 2013. godine. Trenutno nastupa za Hajduk kao pozajmljen igrač – potvrdio je Nikolovski.

Nalazio se neko vreme u drugom timu Zvezde, a jednom je čak i istrčao na travnjak našeg najvećeg stadiona. Taj vrhunac karijere dočekao je u aprilu 2010. godine kad je kao pozajmljen igrač nastupio za Mladi radnik pred više od 12.000 gledalaca protiv svog matičnog kluba.

Mijović je inače poznat kao veliki zavodnik. Zahvaljujući novcu koji dobija od Zvezde i statusu profesionalnog fudbalera često je viđan u društvu poznatih gradskih lepotica, a najviše je ostao upamćen kao jedan od udvarača Nataše Bekvalac i romantičnom potezu, kada je na otvaranju jednog beogradskog kluba poklonio tek “friškoj” raspuštenici 101 ružu.

Trenutno nastupa za Hajduk sa Liona. Saigrači iz redova “golubova” opisuju ga kao “tankog” igrača, koji je tu zbog “porodične podrške” a uz to i neredovno dolazi na treninge. Trenirao ili ne trenirao, igrao ili odmarao, njemu sa “Marakane” stiže plata do kraja juna 2013.

(Izvor: Telegraf.rs/redstarbelgrade.info)

Pogledajte još