Datum pregovora sa EU moguć ove godine

0

Pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije Ljubica Vasić ocenila je da ukoliko izveštaj Evropske komisije, koji bi trebalo da se usvoji na aprilskom zasedanju, bude pozitivan, to može da otvori prostor za lobiranje kod Nemačke da Srbiji da datum za otpočinjanje pregovora u ovoj godini.

Vesićeva je u razgovoru sa dopisnicima iz Srbije u Vašingtonu, nakon što je prisustvovala Molitvenom doručku, rekla da su susreti u američkoj prestonici bili odlična prilika da svoje domaćine upozna sa reformama koje se sprovode u Srbiji.

Ukoliko Srbija bude istrajna u sprovođenju reformi, uspostavljanju vladavine prava, reformi pravosuđa i borbi protiv korupcije, postoji šansa da u toku 2013. godine dobije datum za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom, ocenila je Vasićeva.

Izveštaj Evropske komisije bi trebalo da bude predstavljen na aprilskom zasedanju i ukoliko on bude pozitivan, u skladu sa mišljenjem visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton, to može da otvori prostor za lobiranje kod Nemačke da Srbiji da datum za otpočinjanje pregovora, zaključila je pomoćnica srpskog šefa diplomatije.

(RTS)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.