Saznajte pravo značenje ljubavnih snova

0

Najvažniji je osećaj koji imate u snu. Jeste li tužni? Uplašeni? Ljubomorni? To će vam dati odgovor o tome koja je poruka sna, govore stručnjaci.

Studija objavljenja u časopisu „Dreaming“ pokazala je da samo oko 20 odsto ljudi sanja svoje ljubavne partnere.

Terapeutkinja za san, Sindi Nodland, smatra da ih ne sanjamo jer provodimo dosta vremena s njima, poslednji su koje vidimo pre spavanja i prvi koje ujutro ugledamo.

Ona objašnjava da naši snovi često predstavljaju nerešene probleme i osećanja. Da bismo bolje razumeli svoje snove Nodland preporučuje vođenje dnevnika snova, sa svim važnim osobama, događajima i osećanjima koja se javljaju.

„Najvažniji je onaj osećaj koji imate u snu. Jeste li tužni? Uplašeni? Ljubomorni? To će vam dati odgovor o tome koja je poruka sna“, kaže Nodland.

Ona je „protumačila“ i pet najčešćih snova o ljubavnim odnosima.

1. Varate partnera.
To može značiti da vaš suprug ili dečko ne zadovoljava sve vaše potrebe. Afera u snu može značiti želju za više strasti u stvarnom odnosu.

2. Zajedno večerate.
Jesti zajedno je dobar i pozitivan san i može predstavljati seksualni odnos. Hrana je, između ostalog, način na koji negujemo i ispunjavamo neke komponente naših života, a deljenje obroka je vrlo intimna stvar.

3. Neko drugi je na partnerovom mestu.
Vaš „partner“ u snovima je vaša srednjoškolska ljubav? To može značiti da sanjate o trenutnom odnosu bez obzira na to što se pojavljuju druge osobe. San možete protumačiti razmišljajući šta njih dvoje imaju zajedničko.

4. Sanjate bivšu ili bivšeg

Prošlogodišnja studija koja je uključivala 2000 ljudi, pokazala je da su bivši partneri takođe česti u snovima – barem za muškarce. To istraživanje je pokazalo da oko 25 odsto muškaraca redovno sanja svoje bivše devojke, čak i ako nisu osećali neku posebnu povezanost sa njima.

5. Partner je umro u snu.
Ovaj scenario iz noćne more ne treba shvatiti doslovno, kaže Nodland. To bi zapravo mogao biti strah od napuštenosti. Uopšte kad sanjamo da neko umre, to je simbol da veza umire, ne pojedina osoba.

(Večernji.hr)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.