Sećanje na Vitni Hjuston: Godišnjica smrti pop dive

0

Jedna od najvećih pop zvezda protekle dve decenije preminula je pre tačno godinu dana.

Vitni Hjuston pronađena je mrtva u kadi svoje hotelske sobe 11. februara 2012. godine. Pevačica, koja se godinama borila sa bolestima zavisnosti, preminula je usled slučajnog davljenja, a organizam joj je bio oslabljen dugogodišnjim drogiranjem, navodi se u zvaničnim papirima. U trenutku smrti, u sistemu je imala marihuanu, kokain i sredstva za smirenje.

Hjustonova je osamdesetih i devedesetih godina bila na vrhuncu karijere, a muzičku scenu osvojila je hitovima „I'm every woman“, „I will always love you“, „All the man that I need“ i drugim. U karijeri je osvojila šest Gremija, 22 Američke muzičke nagrade, dva Emija, čak 30 „Bilbordovih“ nagrada, i bila je prva žena čiji je album („Whitney“, 1985) debitovao na prvom mestu liste tog časopisa. Prodala je više od 170 miliona primeraka albuma.


Vitni i Bobi / Foto: AP, Mondo

Za propast Hjustonove mnogi krive njenog bivšeg muža Bobija Brauna, takođe dugogodišnjeg zavisnika koji je od simpatične „devojke iz komšiluka“ napravio ruinu. Par je 1993. dobio ćerku Bobi Kristinu, a zvanično su se razveli 2007. godine. Nedavno je njena majka Sisi objavila knjigu o životu sa slavnom ćerkom, koju je Bobi Kristina javno osudila.

Vitni je nastavila da peva, ali se relativno retko pojavljivala u javnosti. Nekoliko puta nastupila je, očigledno pod uticajem opijata, što je javnost dočekala „na nož“. Lečila se, pokušavala da počne ispočetka, ali uzalud.


Vitni u „Madam Tiso“ / Foto: Ap, Mondo

Muzej Madam Tiso u čast pevačice napravio je čak četiri voštane figure, koje će biti poslate u Los Anđeles, Las Vegas, Vašington i Njujork, a predstavljaju Vitni u četiri različita, prepoznatljiva „autfita“ iz različitih perioda karijere.

Na društvenim mrežama su se Hjustonove danas prisetili Dejv Grol, L.A. Rid, Rendi Džekson, Kvinsi Džons… Njena ćerka Bobi Kristina i njen usvojeni brat Nik, koji su u vezi, nisu se oglašavali na Twitteru povodom godišnjice, ali su uslikani preko vikenda kako puše marihuanu u javnosti.

(Mondo)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.