Majkl Džordan se u 50. godini vraća na NBA parket?

Ovog vikenda u Hjustonu se održava 62. All Star, ali NBA fanatici puno pažnje posvećuju i 50. rođendanu najboljeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana. On je u karijeri, između ostalog, osvojio šest titula NBA prvaka, šest puta bio je MVP finala, 14 puta All Star igrač, uzeo je s reprezentacijom SAD-a dva olimpijska zlata (u Los Anđelesu 1984. godine i Barseloni 1992. godine).

"Air Jordan" tj. "Leteći Džordan" se već jednom, nakon penzionisanja devedesetih godina prošlog veka, vratio na parket, ali se 2003. godine po drugi put, iz dresa Washington Wizardsa, pozdravio sa košakrom. Međutim, da li će se "Leteći Džordan" ponovo predomisliti?

Dan uoči njegovog rođendana, 17. februara, njegov lični trener Tim Grover s kojim je trenirao još dok je igrao za Chicago Bullse, najavio je senzacionalnu vest o mogućem povratku na parket jer upravo je on napravio program zahvaljujući kom je Džordanovo telo spremno za napore NBA-a.

Kako Grover tvrdi, "Leteći Džordan" trenira svakodnevno, često igra košarku "jedan na jedan", a da je još uvek pravi majstor pod obručima potvrđuje i priča s jednog od tih dvoboja u kojem je pobedio višestruko mlađeg igrača s NBA drafta - devetnaestogodišnjaka Majkla Kida-Gilhrisa, inače igrača tima Charlotte Bobcats.

Izvor: TPortal

Pogledajte još