Šta će navijači u Srbiji čuti sa razglasa kada se meč prekine zbog političkih parola?

Gledaoci će najpre biti upozoreni na takvo ponašanje, potom će biti obavešteni o privremenom prekidu susreta, a na kraju i o trajnom prekidu.

Evo kako glase poruke koje su već pripremljene za te tri situacije:

Minut ćutanja za preminulog novinara "Žurnala"

Svi mečevi 16. kola Superlige, o čijim detaljima i satnici možete više pogledati ovde, u utorak i sredu počeće minutom ćutanja u čast preminulog sportskog novinara "Sportskog žurnala" Dragana Pantelića.

Prvo saopštenje:

"Poštovani posetioci, molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Zbog uočenog rasističkog ponašanja (uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice ili političkih parola) dela gledalaca, koje ugrožava (ometa) tok utakmice, sudija daje napomenu da može da prekine utakmicu. Rasizam (uvredljivo navijanje, vređanje, političke parole) na fudbalskim stadionima ne sme biti tolerisan. Molimo vas da imate u vidu, odnosno da ovu poruku najozbiljnije shvatite, da će u slučaju nastavka ovakvog ponašanja utakmica biti prekinuta - privremeno ili trajno. Uživajte u fudbalu i recite glasno i jasno NE rasizmu (nesportskom navijanju). Hvala vam na razumevanju".

Drugo saopštenje:

"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Zbog činjenice da je rasističko (uvredljivo navijanje, vređanje igrača i drugih aktera utakmice, političkih parola), ponašanje u gledalištu nastavljeno, utakmica se privremeno prekida na minuta (5-10). Timovi će otići u svlačionice. Još jednom vas podsećamo da rasizmu (uvredljivom navijanju, vređanju igrača i drugih aktera utakmice, političkim i drugim neprikladnim parolama), na fudbalskim stadionima ne sme biti mesta i da takve pojave neće biti tolerisane. Ako se ovakvo ponašnje publike (navijača) nastavi, utakmica će biti trajno prekinuta, a adekvatne disciplinske i druge mere će biti preduzete prema gledaocima i klubovima. Ponavljamo, utakmica će se trajno prekinuti ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi. Zahvaljujemo se na pažnji".

Treće saopštenje:

"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je, zbog kontinuiranog rasističkog (uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice, političkih parola) ponašanja među gledaocima. koje ometa tok utakmice, sudija odlučio da trajno prekine utakmicu. Ponavljamo: Utakmica je trajno prekinuta. Mole se svi gledaoci da u miru i redu napuste stadion. U interesu bezbednosti, svi gledaoci se mole da slede instrukcije redara i drugih lica zaduženih za sigurnost na stadionu. Dalje izjave i informacije o posledicama prekinute utakmice dobićete putem sredstava javnog informisanja i internet sajta kluba".

(Izvor: Blic)

Pogledajte još