Američke pivopije tužile kompaniju koja proizvodi čuveni Budweiser

0

Zbog navodnog razvodnjavanja piva i nepridržavanja standardima navedenim na ambalaži, na adresu kompanije "Anheuser-Busch" stigla je tužba američkih ljubitelja piva.

Tužbe protiv kompanije „Anheuser-Busch“ zbog razvodnjavanja piva i nepridržavanja standardima navedenim na ambalaži, podnete su Pensilvaniji, Kaliforniji i još nekim američkim državama, prenosi BBC.

Kako potrošači tvrde kompanija laže da piva imaju procenat alkohola naveden na etiketama. Među razvodnjenim pivima je, navodno, i čuveni „Budweiser„.

Tužba koja će potresti indsutriju piva u SAD zasnovana je na informacijama koje su procurile od bivših radnika pivara koje posluju u sastavu ove multinacionalne kompanije. Kako su oni otkrili, razvodnjavanje piva je „korporativna praksa“ u slučaju „Anheuser-Buscha“.

„Anheuser-Busch“ koristi jednu od najsavršenijih tehnologija za kontrolu alkoholnog sadržaja u završnim fazama proizvodnje, nakon čega dodaje vodu da bi pivo imalo znatno manje alkohola nego što piše na ambalaži – tvrdi se u tužbi nezadovoljnih američkih pivopija koji početak ove prakse povezuje sa spajanjem američke kompanije sa belgijsko-brazilskom firmom InBev, najvećim svetskim proizvođačem alkohola.

Međutim, kompanija „Anheuser-Busch“ tvrdi da su ovi navodi „potpuno netačni“ i da su njihova piva „u potpunosti u skladu sa zakonom o označavanju proizvoda“.

Da li je kompanija „Anheuser-Busch“ uzviknula „Whassup?“ kada je stigla tužba?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.