Dveri: Skup kosovskih Srba prilika za patriotski blok

U saopštenju Dveri navodi se da se do 2006. samo Liberalno demokratska partija zalagala za nezavisnost Kosova a da to danas čine i Demokratska stranka (DS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpska napredna stranka (SNS), iako na izborima za tako nešto nisu dobili mandat od građana.

"Nijedna od te tri gorepomenute stranke nije na izborima kandidovala politiku LDP-a, tj. priznanja nezavisnog Kosova, već je posle izbora počinjala da sprovodi takvu politiku, mimo izborne volje građana Srbije koji nisu za to glasali. Najpre DS, zatim SPS i na kraju SNS", navodi se.

Dveri smatraju da je miting 10. maja odlična prilika da se oformi opozicioni blok koji će tražiti ostavku Vlade Srbije, oslobođenje medija i vanredne parlamentarne izbore s boljom kontrolom izbornog procesa.

"Onaj ko izda Kosovo, izdaće i Rašku oblast, izdaće i Vojvodinu, izdaće i Preševo i Bujanovac, prodaće i Telekom i EPS, i poljoprivredno zemljište i vodovode u Srbiji strancima, i uvesti GMO seme i hranu. Pod istim tim pritiscima iz Brisela, Berlina i Vašingtona, i pod istom tom praznom pričom o ulasku Srbije u EU", navodi se u saopštenju Dveri.

Taj pokret ocenio je da nacionalno jedinstvo upravo treba sklopiti pred Srbima s Kosova koji organizuju taj protest, i obavezati se da nema razmimoilaženja unutar nacionalnog bloka dok aktuelni političari ne padnu s vlasti.

Izvor: Beta

Pogledajte još