Nikola Vučević: San mi je da zaigram za Zvezdu!

"Zadovoljan sam ličnim igrama. Velika je satisfakcija biti među košarkašima koji su napredovali, ali iskreno bio bih sretniji da smo imali koju pobedu više i da smo napravili bar jedan korak u plej-ofu", rekao je Vučević.

Iako ima samo 22 godine, Nikola je vrlo brzo postao oslonac Orlando Medžika pod obručima i jedan od najkvalitetnijih centara NBA lige. S obzirom da Orlando ne igra plej-of, Vučevića sada očekuje težak zadatak – da sa Hrabrim sokolovima osvoji titulu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Predstojeći Evrobasket biće posebno zanimljiv zbog novog duela Crne Gore i Srbije.

"Možda to izgleda drugačije sa strane, van parketa, ali za nas, ili ako hoćete, konkretnije za mene, to je kao i svaka druga utakmica, trudimo se da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo. Mnogi od mojih saigrača iz nacionalnog tima igraju sa košarkašima iz Srbije, mnoge i ja lično poznajem. Biće zanimljiv meč, a bilo bi lepo da se opet vidimo 22. septembra u „Stožicama“, jer bi oba tima ispunila ciljeve. Naravno, primarni cilj za našu reprezentaciju je da napravimo korak više u odnosu na prošli šampionat, odnosno da se plasiramo u drugi krug, a onda je sve moguće".

Vučević je potom priznao i da obožava Crvenu zvezdu, kao i da bi voleo da obuče crveno-beli dres po završetku NBA karijere.

"Od malih nogu navijam za Zvezdu, a sa tim, uz san da se otisnete u NBA, ide i ona dečačka želja da zaigrate za klub koji volite. Nadam se da će moja karijera preko okeana potrajati dugo, ali sigurno da bi posle voleo da se desi taj moment da obučem Zvezdin dres", potvrdio je mladi Crnogorac, na veliku radost mnogih Delija.

Gorostasni centar za kraj je rekao da nije gledao Fajnal for u Laktašima, a uz to imao je samo reči hvale za Dejana Radonjića.

"Nisam mogao, iskreno. Mnogo se nerviram kada gledam, samo su mi javljali rezultat obe utakmice. Uh, lakše je igrati, nego gledati", poručuje Vučević.

"Dejo je sjajan trener, vredan, radan. Zaslužio je poziv velikog kluba. Drago mi je što je došao u Zvezdu".

Izvor: Novosti

Pogledajte još