FERGUSON POTVRDIO: Vreme je da odem u penziju!

"Mnogo sam razmišljao o ovoj odluci i uopšte mi nije bilo lako, ali mislim da je pravo vreme za to. Važno mi je da, kada odem, iza sebe ostavim jaku organizaciju i verujem da će tako biti. Ova ekipa ima kvalitet, kao i balans mladosti i iskustva. Očekujem da klub nastavi sa uspesima na najvišem nivou", rekao je Ferguson za sajt Junajteda.

Povlačenje sa mesta menadžera ne znači i Fergusonov odlazak iz kluba. On će od sledeće sezone biti direktor i ambasador Junajteda.

"Radujem se novim funkcijama i izazovima koji me čekaju u budućnosti. Moram da se zahvalim svojoj porodici na ljubavi i podršci, bez toga nikada ne bih izdržao. Supruga Keti bila mi je najvažniji osoba i oslonac u karijeri", dodao je 71. godišnji škotski stručnjak.

Ferguson je 1986. godine preuzeo klub sa Old Traforda sa kojim je osvojio 38 trofeja, a poslednji pre dve nedelje, kada je Junajted osvojio 20. titulu u Premijer ligi.

Ferguson će krajem jula biti podvrgnut operaciji kuka, zbog čega su mediji spekulisali da će se povući. On je nedavno izjavio da samo od zdravstvenog stanja zavisi koliko će sedeti na klupi Mančester junajteda.

Favorit kladionica u Britaniji da preuzme Junajted je trener Evertona Dejvid Mojes, kome na kraju sezone ističe ugovor sa tim klubom.

Pogledajte još