Odlazak Aleksa Fergusona kao smrt u porodici

Nedaleko od Old Traforda, Rita Doerti, veliki navijač Junajteda, sedela je u praznoj kafani. Nakon što se probudila na svoj Slobodan dan, vest da Ferguson odlazi u penziju, Rita je sela na autobus i putovala dva sata ovog istorijskog dana za klub samo da bi bila blizu Old Traforda.

"Ja sam očajna, ne mogu da verujem. Ovo je kao smrt u porodici", rekla je Rita.

Jap Čao Vei, student iz Malezije, uradio je isto. Putovao je s svojom devojkom jedan sat iz Vrehama, na severu Velsa.

"Još sam u šoku, ali Junajted će uvek biti najbolji", rekao je Čao Vei sedeći ispred spomenika još jedne legende Junajteda, Meta Bizbija.

Brojne novinarske ekipe iz Kine, Švedske i Norvške pristigle su u Mančester. Član ekipe iz Hong Konga rekao je da je poslat na severo-zapad Engleske čim su počele da kruže glasine da će Ferguson napustiti klub.

Dok su se turisti iz Kine fotografisali ispred spomenika Fergusona, oblačno vreme odslikavalo je i raspoloženje navijača Mančestera.

"On je bio očinska figura u Junajtedu, a to je ono na šta se svi ugledaju", rekao je Din Brendvud držeći svog jednogodišnjeg sina Bendžamnina u rukama.

"Probudio sam se ovog jutra i čuo vesti. Suze su mi potekle", rekao je Din.

Kao i većina navijača Junajteda i Rita Doerti veruje da će Dejvid Mojes naslediti Fergusona.

"Videla sam šta je Mojes uradio u Evrtonu s malo para. Na portirnici mi je rečeno da je Mojes bio ovde prošlog meseca i da je razgledao okolo", rekla je ona.

Beta

Pogledajte još