SAD: Kastro bez reči, kaucija 8 miliona $

Kastro (52), bivši vozač školskog autobusa, pojavio se u javnosti prvi put od hapšenja obučen u plavi kombinezon, gledao je u zemlju i nije progovarao dok je sudija čitao optužnicu koja ga tereti za kidnapovanje i silovanje. Za svaku žrtvu određena mu je kaucija od po dva miliona dolara, ukupno osam miliona dolara.

On se tereti za kidnapovanje Amande Beri (27), Đine Dehesus (23), Mišel Najt (32) i šestogodišnje devojčice koju je u zatočeništvu rodila Amanda Beri. Optužen je i za višestruko silovanje Dehesusove, Najtove i Berijeve.

Nije se izjašnjavao o krivici, a u sudnici je sa lisicama na rukama potpisao nekoliko papira. Kako prenose strani mediji, "grizao je kragnu" tokom čitanja optužnice.

Kastrova dva brata Pedro i Onil, koja su uhapšena zajedno sa njim puštena su ranije jer nema dokaza da su bili povezani sa slučajem.

U danu kada je Kastro prvi put izveden pred sud, dve kindapovane devojke Amanda Beri (27) i Džina Dehezus (23) vratile su se svojim porodicama, dok je treća devojka, Mišel Najt (32) i dalje nalazi u bolnici, i njeno stanje lekari sada ocenjuju kao dobro.

Policija je juče saopštila da su u kući pronađeni lanci i kanapi kojima su vezivane otete devojke, a objavljeno je i da tri devojke obično nisu bile u istoj prostoriji.

CNN prenosi i da je jedna od žrtava rekla da ju je Kastro naterao da izazove pobačaj izgladnjivanjem i udarcima u stomak dok je bila trudna, a spekuliše se da to nije jedini takav slučaj tokom prethodnih deset godina.

Takođe, u policijskom izveštaju načinjenom na osnovu svedočenja žrtava navodi se da je Kastro puštao tri devojke da žive na drugom spratu, kao i da je devojčica koju je rodila Amanda Beri došla na svet zahvaljujući pomoći Mišel Najt.

Iako je tokom porođaja došlo do komplikacija i majka i beba su preživele, a sada šestogodišnja devojčica je potpuno zdrava.

Izvor: B92

Pogledajte još