Ivković: Igranje za reprezentaciju Srbije je čast!

Ivković je nedavno posetio srpske igrače u moskovskom CSKA, Nenada Krstića, Miloša Teodosića, Vladimira Micova i Zorana Ercega, a razgovorao je i sa Nemanjom Bjelicom čija ekipa, Kaha Laboral je u tom trenutku boravila u Moskvi.

Selektor je razgovarao i sa srpskim igračima u Istanbulu, Urošem Tripkovićem (Fenerbahče), Duškom Savanovićem (Efes) i Vladimirom Štimcem (Banvit).

"Razgovori u Moskvi i Istanbulu bili su veoma kvalitetni i otvoreni, ali nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije, jer je to nešto što se podrazumeva i predstavlja veliku čast za svakog sportistu. Siguran sam da je to velika želja svakog našeg potencijalnog reprezentativca", kazao je Ivković za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Pojedini mediji su objavili da su Erceg i Micov odbili da igraju za nacionalni tim zbog povreda, a da se iz istog razloga dvoumi Savanović.

"Razgovarali smo o njihovim profesionalnom statusu u klubovima, jer je jako bitno da igrači kada dođu na pripreme imaju rešeno to pitanje. Druga tema bila je njihova trenutna forma i zajednički smo napravili kraću analizu trenutne situacije i mogućnosti da se ona unapredi. Pričali smo i o zdravstvenom stanju, pošto su sezone izuzetno duge i naporne", naveo je selektor.

Ivković je dodao da će lekarska komisija KSS pokušati da pomogne svim kandidatima koji imaju zdravstvene probleme.

"Itekako vodimo računa o tome da igrači imaju mogućnost da se oporave i odmore od dugih sezona, a u konsultaciji sa našom zdravstvenom komisijom, tražimo najbolje načine da se eventualne povrede saniraju", zaključio je Ivković.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra, a Srbija je u grupi sa Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnim i Hercegovinom, Makedonijom i Letonijom.

(Tanjug)

Pogledajte još