SNS: Dati veća ovlaštenja gradskim opštinama

0

Srpska napredna stranka saopštila je danas da je zadovoljna što je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas "konačno uvideo" značaj neposrednog odlučivanja građana i što zdušno zastupa principe decentralizacije, pa od njega očekuje da to primeni i u praksi, u pogledu većih ovlašćenja beogradskih opština.

SNS se, naveo je šef odborničke grupe te stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić u pisanoj izjavi, snažno zalaže za davanje većih ovlašćenja gradskim opštinama u Beogradu, da bi se „prekinula praksa Đilasa da grad Beograd raspolaže sa 87 milijardi dinara, a da sve beogradske opštine zajedno dobiju samo njegove mrvice i u zbiru raspolažu sa nešto više od 11 milijardi dinara“.

Jovičić, koji je potpredsednik Izvršnog odbora SNS, to je ocenio skandaloznim i naveo da naprednjaci veruju da će gradonačelnik, koji snažno zastupa principe decentralizacije, promeniti tu praksu i da sredstva više neće raspoređivati „tako da sve dobiju njegovi poslušni miljenici“.

„Pitamo se da li je bilo potrebno da Đilas ode u Sremske Karlovce da bi „progledao“ i shvatio šta je suštinski interes građana i zanima nas kada misli da primeni svoja najnovija saznanja kako bi konačno unapredio i položaj Beograđana“, upitao je Jovičić.

On je naveo da se SNS nada da će Đilas, koga naziva vlastodršcom, uvideti greške u vođenju Beograda i da će biti spreman da se razgovorom reše svi gorući problemi, a da će građani na predstojećim izborima u Zemunu, 2. juna, oceniti njegov dosadašnji rad.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.