San Antonio u finalu, Njujork smanjio protiv Indijane

U ekipi San Antonija petorica igrača iz prve postave postigli su dvocifreni broj poena. Najefikasniji je bio Tim Dankan sa 19 poena i šest skokova, Kavi Leonard dodao je 16 uz 10 skokova, a Tijago Spliter 14 poena.

Toni Parker ubacio je 13 poena, od kojih 10 u poslednjoj četvrtini, a imao je i osam asistencija, dok je Deni Grin dodao 11 poena.

"Ovo je bila teška serija i dobar test za našu odbranu. Ponosan sam na moje igrače, pošto su, nakon prve dve utakmice, bili konstantni u odbrani", rekao je trener San Antonija Greg Popović.

U ekipi Golden Stejta Stiven Kari postigao je 22 poena, a Džeret Džek 15.

Finalna serija Zapadne konferencije počinje u nedelju uveče, a u prvoj utakmici Sparsi će biti domaćini Memfisu.

Košarkaši Njujorka pobedili su na svom terenu Indijanu sa 85:75 i smanjili na 2:3 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije.

Karmelo Entoni bio je najbolji u ekipi Niksa sa 28 poena, a po 13 su dodali Džej Ar Smit i Kris Koplend.

"Nismo bili spremni da završimo seriju. Želeli smo da zaštitimo prednost domaćeg terena. Jednu utakmicu smo već izgubili u Medison Skver gardenu i zbog toga smo u ovakvoj situaciji. Ali, idemo od utakmice do utakmice i verujemo u uspeh. Dokazali smo da možemo da pobeđujemo na gostujućem terenu a to moramo da uradimo u Indijani", rekao je Entoni.

U ekipi Indijane Pol Džordž postigao je 23 poena i imao po šest skokova i asistencija, Dejvid Vest dodao je 17 poena i 10 skokova. Utakmicu je propustio Džordž Hil zbog povrede.

Naredna, šesta utakmica igra se sutra uveče u Indijani, a Niksima je potrebna pobeda kako bi izborili odlučujuću sedmu utakmicu na svom terenu, koja bi se igrala u ponedeljak. Njujork će pokušati da postane deveti klub u NBA ligi koji je posle 1:3 uspeo da preokrene i dobije seriju.

Sa druge strane, Indijani je potrebna pobeda za plasman u finale, u koje se već plasirao aktuelni šampion Majami.

Beta

Pogledajte još