Đoković: Cele godine mislim na Rolan Garos!

Najbolji svetski teniser Novak Đokovič je uoči odlaska iz prestonice Italije poručio da će dati sve od sebe da bude spreman za Rolan Garos.

"Verujem da mogu do dobrog rezutata na Garosu. Od početka sezone sam pričao da mi je to glavni cilj, i najveći izazov da osvojim taj trofej. Moraću sigurno dosta da treniram u narednom periodu kako bih bio maksimalno spreman za grend slem. Biće to naporan turnir u dve nedelje i ne želim da se bavim bilo kakvim prognozama oko konačnog plasmana. Nije to ni potrebno. Moram da idem korak po korak. Nadam se da ću biti u top formi u tom periodu" rekao je Novak.

Svestan je Đoković da na terenu ne funkcioniše sve onako kako bi želeo.

"Igram dobro, ali oscilacije su uzele danak. Moram više da radim, to je sada jasno."

Prvi deo priprema za Pariz Đoković će odraditi u Monaku, sa svojim timom.

"Uzeću nekoliko dana odmora pre nego što se vratim treninzima. Najverovatnije ću otputovati u Monte Karlo da se tamo odmorim, a onda u Pariz. Cele godine mislim na Garos i spremam se za taj turnir."

Na priče da bi poraz u Rimu mogao i da mu pomogne jer će imati više vremena da radi uoči Pariza, Novak odmahuje rukom.

"Ne može poraz nikad da bude prednost. Nije mi ovo ni prvi ni poslednji izgubljeni meč. Znam vrlo dobro šta sad moram da radim. Razočaravajuće je bilo ovo što se dogodilo protiv Berdiha. Igrao sam dobro u prva dva meča, ali se desio pad protiv Čeha. Mislim da je ipak, kada se sve analizira, bilo više pozitivnih nego negativnih stvari, s obzirom na sve okolnosti."

Đoković se suočava i sa činjenicom da svi žele da ga dobiju, jer je on broj jedan, pa svaki rival igra sa 120 odsto motivacije.

"Jeste, nije lako biti uvek u vrhu, jer ima mnogo tenisera koji imaju ambicije da stignu do tog cilja. Svi žele da dobijaju velike mečeve, da pobede onog ko je u ovom trenutku prvi" zaključuje Novak.

Izvor: Novosti

Pogledajte još