Doživljaji Stojka humaniste – Gospođa sa pijace

0

Stojko je zujao po Bulevaru, u jednoj od svojih brojnih muljatorskih akcija. Nosio je nekakav mobilni telefon koji je dobio od nekog drugog prevaranta, u zamenu za pokvareni punjač za laptop. Trebalo je da ga uvali nekom tipu, a da zauzvrat uzme sajlu za vuču. Mada to uopšte nije bitno za ovu priču. Vratimo se ipak njoj, kad smo je već započeli.

Stojko se spuštao nizbrdo sa Liona, a u susret mu je, uzbrdo, sporo i teško dolazila starija gospođa.

Očigledno se vraćala sa pijace, jer je u rukama imala osam kesa punih voća i povrća. Stojko nije mogao samo da gleda kako se žena muči. Prišao joj je i upitao:
– Gospođo, jesu vam teške te kese?
– Jesu, sinko. Ima bar 20 kila u njima.
– Je l’ vam treba pomoć?
– Jao, divan si, hvala ti! Jao, pa još ima zlatne dece, a baš neki dan grešim dušu, pričam sa mojom Milenom kako mladi više ništa i nikoga ne poštuju… Milena mi je komšinica, sad je skoro operisala kuk…

Gospođa je podigla ruke sa kesama, pružajući ih Stojku, koji ju je sa čuđenjem pogledao, malo se izmakao i rekao:
– Video sam da nosite osam kesa. Ako jednu prebacite iz leve u desnu ruku, onda ćete u obe imati po četiri kese i biće vam mnogo lakše da ih nosite, tako izbalansirane.

Žena je ostala da stoji poluotvorenih usta, a Stojko je ležerno nastavio svojim putem nizbrdo. Pomislio je: današnje dobro delo je učinjeno!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.