Neverovatna priča iz Požarevca: Sina i ćerku držala zatvorene u kući 20 godina

0

Brat i sestra, Marko i Marijana Stanković, detinjstvo i deo mladosti proveli su u četiri zida, jer ih je majka držala zatvorene u kući. "Niko nije znao da postojimo. Verovali smo da nas štiti", kažu oni za "Večernje novosti". Danas idu u školu u Požarevcu, kako bi nadoknadili propušteno obrazovanje…

„Sestra i ja smo bili žrtve preterane ljubavi. Zatočenici majčine paranoje, deca osuđena na kućnu robiju. Niko nije smeo da zna da postojimo. Nismo išli u školu, zabranjeno nam je bilo da izlazimo na ulicu. Možda je ružno reći i srce mi se cepa dok izgovaram ove reči, ali tek kada je ona umrla, mi smo dobili priliku da upoznamo spoljni svet“, navodi Marko, pišu „Večernje novosti“.

Brat i sestra Marko i Marijana Stanković danas su odrasli ljudi. Marko ima 23, Marijana je dve godine mlađa.

Njihova priča počinje kada je majka ostala jedini stub porodice. Bila je u poodmakloj trudnoći sa Marijanom kada je nju i decu napustio suprug. Bio je to prvi udarac za celu porodicu.

„Drugi udarac usledio je posle moje vakcinacije. Nije se primila, a ja sam se razboleo. Sa mojom bolešću i tatinim odlaskom, verovatno je počeo mamin patološki strah da nas može zadeseti i veće zlo. Njen odgovor je bio da nas sačuva među četiri zida. Kada o tome sada razmišljam, odgovor nalazim u njenoj preteranoj brizi i ljubavi, koja se graničila ili prešla u bolest. Nije mi lako kada ovo govorim, jer je mama bila naš jedini oslonac. I žrtva. A mi, nas dvoje, žrtve takvog njenog stanja“, priča Marko.

Markovi i Marijanini baba i deda su nekoliko puta prijavljivali socijalnim službama da su deca zatočena, ali je njihova majka našla način da im doskoči i „sačuva“ decu.

Živeli su tako ne sumnjajući u istinitost majčinih reči. Zato se nikada nisu usudili da izađu napolje. Sve dok ona nije preminula 2010. godine.

Kompletnu priču o njima možete pročitati na veb sajtu „Večernjih novosti“.

(Izvor: Večernje novosti)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.