ROLAN GAROS: Troicki posle velike borbe u trećem kolu

Teniseri su na početku prvog seta osvajali gemove na svoj servis, ali je Španac, ipak, u osmom i 10. gemu uspeo da napravi dva brejka i povede u meču.

Troicki 57. igrač na ATP listi, je u drugom setu zaigrao bolje, poveo je sa 4:0, ali je nakon toga ponovo izgubio dva gema na svoj servis pa je Himeno Trever izjednačio na 4:4. Obojica su nakon bili sigurni prilikom svojih servisa, pa je set odlučen u taj brejku koji je Troicki dobio sa 7:4.

Srpski teniser je potpuno dominirao u trećem setu, nije dozvolio protivniku da osvoji nijedan gem i tako poveo sa 2:1.

Troicki je brejkom u osmom gemu poveo sa 5:3 i imao je servis za pobedu, ali je nakon toga Španac nanizao tri gema i poveo sa 6:5.

Srpski teniser je nakon toga uspeo da vrati brejk i izbori taj brejk u kome pri rezultatu 7:6 nije iskoristio meč loptu, nakon čega je njegov protivnik osvojio tri uzastopna poena i izjednačio u meču na 2:2.

Troicki je u petom gemu petog seta napravio brejk i posle gema na svoj servis poveo sa 4:2, ali je Španac uspeo da izjednači na 4:4. Srpski teniser je nakon toga vezao dva gema, iskoristio treću meč loptu i posle tri sata i 40 minuta igre obezbedio plasman u treće kolo.

On će u trećem kolu igrati protiv 11. igrača sveta, Marina Čilića iz Hrvatske, koji je pobedio Australijanca Nika Kirgijosa sa 6:4, 6:2, 6:2.

Troicki je do sada sedam puta igrao sa Čilićem, a pobedio je dva puta. Poslednji put igrali su pre dve godine na turniru u Roterdamu, kada je srpski teniser pobedio sa 7:5, 6:3.

Beta

Pogledajte još