Forum beogradskih osnovnih škola traži smenu Obradovića

0

Forum beogradskih osnovnih škola zatražio je danas smenu ministra prosvete Žarka Obradovića jer su u javnost dospela rešenja testa iz matematike u okviru male mature.

„U svakoj drugoj zemlji, ovo što se danas desilo bila bi velika sramota i skandal, a ministar bi bio odmah razrešen, poslanički mandat bi mu bio oduzet po hitnom postupku i bio bi pozvan na odgovornost“, navodi se u saopštenju.

Forum beogradskih osnovnih škola je podsetio da su se prošle godine testovi prodavali na Zelenom vencu i da je obećana ozbiljna istraga, a da nikavo saopštenje o rezultatima istrage nije izdato do danas.

Za danas planirano polaganje testa iz matematike u okviru male matureje odloženo za sutra, jer je upisna komisija došla u posed fotokopije rešenja jedne od kombinacija.

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji juče su polagali test iz srpskog. Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da ne postoje dokazi da je „provaljen“ i juče polagani test iz srpskog jezika, a Upravi kriminalističke policije predati su svi dokazi i dokumentacija kako bi se utvrdilo ko je ukrao i prosledio testove iz matematike.

Saopšteno je i da policija nadgleda štampanje testova za sutra.

(Izvor: Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.