Teri negirao da je oterao Morinja

LONDON, 30. maja 2009. (Beta-AP) - Kapiten Čelsija Džon Teri odbacio je tvrdnje svog nekadašnjeg saigrača Kloda Makelelea da je on odgovoran što je Žoze Morinjo dobio otkaz u tom londonskom fudbalskom klubu.

Makelele je u svojoj autobiografiji, objavljenoj danas u Francuskoj, napisao da je Teri najodgovorniji za odlazak Portugalca posle svađe. Čelsi igra protiv Evertona u FA Kupa.

Teri i Čelsi odlučno su demantovali tvrdnje sadašnjeg igrača Pari Sen Žermena.

"Pojavila se tvrdnja da je Džon na neki način bio umešan u odlazak Žozea Morinja sa mesta trenera. To je kategorično netačno i ne postoje nikakve osnove za ovu optužbu. Takođe, potvrđujemo (ako je potvrda uopšte potrebna) da Džon nikada nije tražio da ode iz Čelsija", navodi se u saopštenju Terijevog pravnog tima.

U knjizi "Klod Makelele - Tu semplaman" (na francuskom "jednostavno" - Tout Simplement), vezni igrač napisao je da su se Morinjo i Teri posvađali oko minutaže u igri dok se kapiten lečio od povrede i da je reprezentativac Engleske posle toga tražio transfer.

"Mislio sam da je Morinjo praktično nedodirljiv, ali se mnogo igrača žalilo na njega, pre svih Džon Teri. Kada je igrač rekao za svađu (izvršnom direktoru Piteru) Kenjonu i zatražio transfer, (vlasnik Roman) Abramovič odmah je reagovao: odlazak Terija bio je potpuno nezamisliv. Morinjo je pakovao kofere", naveo je Makelele.

Pogledajte još