Techcrunch Meetups Balkan

U periodu od pet dana, od 1. do 5. jula, četiri grada u regionu će ugostiti poseban događaj organizovan od strane Netokracije - Techcrunch Meetup Balkans. Od 01. do 03. jula Meetupovi će se održavati redom u Sofiji, Beogradu i Zagrebu, a 05. jul rezerviran je za Ljubljanu. U Beogradu će se Meetup odvijati na lokaciji KC Grad, a počinje u 20:00 sati. Poseban gost biće John Biggs, urednik Techcruncha za istočnu obalu, najvećeg startup časopisa u svetu. Time Netokracija organizuje jedinstvenu priču za sve startupove u regionu, jer je ovo jedina prilika da se pitcha Techcrunchu neposredno.

Na svakom meetupu John Biggs će održati predavanje i susrešće se sa najjačim predstavnicima startup scene u državi. Najbolji startup timovi koji se prijave u svakoj državi, imaće priliku da pitchuju upravo pred John Biggsom. Na meetupovima se očekuje otprilike 150 posetilaca, a to potvrđuje i brojka od već 100 potvrđenih dolazaka u Sofiji, 80 u Ljubljani, te 100 u Beogradu i to u samo prvih nekoliko dana od najave Techcrunch Meetup Balkansa.

„Biggsov dolazak u region ključan je, jer se time potvrđuje snažan rast tehnološkog poduzetništva u Hrvatskoj i regionu koji Netokracija prati već godinama. Oni koje neki smatraju "klincima" stvaraju kompanije koje ruše barijere globalnog poduzetništva, a želi ih saslušati urednik jednog od najuglednijih tehnološko-poslovnih magazina na svetu!“ izjavio je Ivan Brezak Brkan, osnivač Netokracije i organizator Techcrunch Meetup Balkansa.

Generalni pokrovitelj ovog važnog događaja za regiju je HT grupa i hub:raum – vodeći telekom startup akcelerator u Srednjoj i Istočnoj Europi. „Očekujem dinamičan i poticajan Techcrunch Meetup na kojem ćemo, siguran sam, videti puno zanimljivih inovatora i startupova iz Hrvatske. Uz sve dosadašnje aktivnosti kojima je HT grupa poticala inovativnost i startupe, uključujući Iskon, Startup program i nekoliko inovatorskih natjecanja poput Budi KreTivan i AppStart, na Techcrunch Meetup-u u Zagrebu ćemo predstaviti značajnu novost na ovom području koja će vjerujem biti veoma zanimljiva svim mladim poduzetnicima s područau telekomunikacija i ICT-a u regiji.“ Izjavio je Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

BlackBerry je službeni smartphone Meetup-a, a kao službena domena nastupa itekako dobro nam poznat .Me! „Kao ponosni sponzor TechCrunch Disrupta imali smo zadovoljstvo biti svedok nekim od najinovativnijih startup nadmetanjima na pozornici. Startupi su ti koji podupiru kreativno korišćenje domena te razumeju kako se istaknuti nad konkurencijom. Oduševljeni smo da TC dolazi na Balkan i verujemo da ti neformalni, ali neprocenjivi susreti su baš ono što regionalna startup scena treba kako bi našla taj posledni komad inspiracije i dovela do uspeha.“ Izjavio je Predrag Lesić, direktor .ME-a.

Techcrunch je najveći svetski startup časopis s tradicijom lansiranja novih priča i kvalitetom pokrivanja priča tehnološkog sveta širom planete. Techcrunch Meetup Balkans organizuje Netokracija, najjači i najpoznatiji IT portal u regiji, kojeg je sam John Biggs nazvao „Techcrunch Balkana“.

John Biggs je urednik Techcruncha za istočnu obalu. Biggs je pisao za New York Times, InSync, USA Weekend, Popular Mechanics, Popular Science, Money te za niz ostalih izdanja o tenologiji. Bivši je glavni urednik Gizmodo.com te živi u Bay Ridge-u u Brooklyn-u.

Pogledajte još