Putin: Kosovo je srpska teritorija

Kako javljaju Novosti, Putin je tokom susreta sa Irinejom u Kremlju poručio da Rusija neće priznati samoproglašenu državu Kosovo, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kao svih normi međunarodnog prava.

Moskva će i dalje dosledno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu i Metohiji, poručio je ruski predsednik srpskom patrijarhu tokom susreta u Kremlju u četvrtak uveče.

Posle govora predstavnika delegacija pravoslavnih crkava, posebno Njegove svetosti Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uverio da je predsednik Rusije odlično informisan o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na KiM, navode "Novosti".

Patrijarh Irinej, na sastanku sa Vladimirom Putinom, poručio je da je srpski narod zahvalan na podršci koju Rusija pruža, naročito oko rešavanja konflikta na KiM.

(Izvor: Tanjug, Večernje novosti, B92)

Pogledajte još