Žarko Obradović uporan: Nisam odgovoran zbog tuđe krađe

"Podignuta je optužnica protiv jedne osobe i suđenje počinje za koji dan. Činjenica je da je upis učenika izvršen na osnovu prethodnog uspeha i da je najveći broj njih upisao željenu školu ili smer. Činjenica je, takođe, i da sva ova priča oko mene ima i političku dimenziju, jer je DS pokrenuo inicijativu za moju smenu u Skupštini, koja je pravo mesto za utvrđivanje političke odgovornosti", rekao je on.

Obradović tvrdi da je bio meta neviđene medijske kampanje koja je kulminirala pozivom jednog novinara „da bude obešen na Terazijama“.

On tvrdi i da zbog tog velikog pritiska u javnosti nisu vrednovani rezultati Ministarstva poput usvajanja strategija obrazovanja, povećanja broja doktoranada i studenata na budžetu, javnog poziva za obnovu 220 škola, a da istovremeno nije bilo otpuštanja i kašnjenja plata.

"Kada se sve ovo sagleda, za šta u stvari moram da budem odgovoran? Za krađu testova koju su počinili drugi, zbog političke inicijative jedne opozicione stranke ili zbog kampanje protiv mene? Ako ne mogu dalje da radim svoj posao - nema problema, ali pitam se koji su to kriterijumi za ocenu uspešnosti ministra: postignuti rezultati ili utisak u javnosti koji stvara bezočna antikampanja. Za mene je samo ovo prvo relevantno. U svakom slučaju, nikada svoj interes neću staviti ispred interesa partije i države", zaključuje Obradović.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još