Zvezda pregazila Radnički

Crveno-belima ovo je bila druga pobeda u regionalnom takmičenju, dok je ekipa Radničkog, posle dve pobede, zabeležila prvi poraz.

Večerašnji meč, pred oko 4.000 navijača u hali Pionir, bio je rešen već posle 15. minuta igre, a zanimljivo je da se svih 12igrača Zvezde upisalo u strelce.

Najefikasniji i pobedničkoj ekipi bili su Čarls Dženkis i Boban Marjanović sa 17 poena, dok se kod Kragujevčana najviše istakao Miloš Dimić sa 10 poena.

Crvena zvezda je odlično počela meč i zahvaljujući Bobanu Marjanoviću, koji je postigao šest poena, povela je posle pet minuta igre povela sa 10:4.

Ekipa Radničkog je u tom delu meča uglavnom pogađala sa linije za slobodna bacanja, a jedini raspoložen za šut iz igre bio je Sava Lešić.

Crveno-beli su nastavili u istom ritmu i samo su povećavali prednost da bi posle trojke Jake Blžiča na prvi odmor otišli rezlutatom 22:11.

Ekipa Dejana Radonjića nije bila efikasna u napadu na početu druge četvrtine, za četiri minuta su postigli samo tri poena, ali to košarkaši Radničkog nisu uspeli da kazne. Umesto smanjenja prednosti, ekipa iz Kragujevca je posle trojke Cvetkovića bila u minusu 15 poena.

Posle serije od 12:0, Zvezda je povela sa 44:17, a Radnički je do kraja poluvremena postigao samo još četiri poena.

Radnički je i u trećoj četvrtini igrao loše u napadu, nisu dolazili u poziciju čak ni da upute šut ka košu. S druge strane, košarkašima Zvezde je sve polazilo za rukom, da bi posle sedam minuta igre u toj deonici vodili sa 33 poena razlike.

Do kraja te četvrtine Zvezda je samo povećavala prednost, a isti scenario viđen je i u poslednjoj deonici, tako da je Zvezda na kraju zabeležila ubedljivu pobedu.

Beta

Pogledajte još