Er Srbija donosi 710 miliona privredi

0

Kompanija Er Srbija Air Serbia će doneti 710 miliona dolara srpskoj privredi u 2014, što je 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda(BDP), saopšteno je danas na osnovu međunarodne analize uticaja i ekonomskih predviđanja stručnjaka Oksford Ekonomiksa.

Očekuje se da udeo Air Serbia u BDP, kao rezultat svakodnevnog poslovanja, bude 118 miliona dolara, uz stvaranje dodatnih 4.700 radnih mesta samo u Srbiji.

Generalni direktor Air Serbia Dane Kondić smatra da je studija pokazala važnost snažne, komercijalno uspešne nacionalne avio-kompanije.

„Jaka Air Serbia je od vitalnog značaja za našu nacionalnu privredu. To stvara radna mesta ne samo u okviru avio-kompanije, već i u nizu drugih važnih sektora. Ona donosi prihod, ne samo našoj kompaniji, već i hiljadama firmi, velikih i malih, koje posluju u našoj zemlji“, kazao je Kondić.

Očekuje se da prihod od noćenja stranih putnika, što iznosi 1.500 dolara po putniku, dodatno poveća BDP za 250 miliona dolara, što će istovremeno otvoriti i oko 8.500 novih radnih mesta u 2014.

Avio kompanija trenutno ima flotu od 14 aviona koja se sastoji od 10 Boinga 737-300 i četiri ATR 72, a nabavka osam novih aviona A319 počinje u oktobru.

Izvor: novimagazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.