Đilas: Od sutra moguće privremene mere

To svakako mora da bude učinjeno u narednih 30 dana

Đilas je novinarima, posle otvaranja obdaništa "11. april" na Novom Beogradu, upitan da li mu je sutra poslednji dan tehničkog mandata, rekao da nije.

"Onog dana kada istekne 30 dana od smene gradonačelnika a da se ne izabere novi gradonačelnik, onda tek počinju razlozi za uvođenje privremenog veća", rekao je Đilas, što, kako je objasnio, treba da se sprovede u narednih mesec dana.

Prema njegovim rečima, sutra se samo formalno ispunjava preduslov da se u Beogradu uvedu privremene mere. Na pitanje da li će Demokratska stranka, čiji je lider, pristati da se u privremenom veću izaberu članovi po formuli "dva plus jedan plus jedan plus jedan" i da li je za njih to prihvatljivo, rekao da nikakvu ponudu još nisu dobili i da će o tome odlučiti gradski odbor stranke.

"Prvi put čujem za tu formulu, a gradski odbor će rešiti da li će tako nešto prihvatiti. Pošto smo mi najveća odbornička grupa i imamo 50 od 110 odbornika, trebalo bi da imamo dva i po odbornika u privremenom veću", rekao je Đilas.

On je naveo da poslovi u gradu ne smeju da stanu i da ništa ne sme da trpi zbog "političke neozbiljnosti i neodgovornosti". Do kraja godine, naveo je Đilas, trebalo bi da se završe pristupne saobraćajnice na mostu na Adi kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje grada.

Izvor: B92

Pogledajte još