Walking Dinner With the Mayor of Belgrade – drugačija perspektiva grada prikazana predstavnicima diplomatskog kora

Color Media Communications, magazin Diplomacy&Commerce u saradnji sa Gradom Beogradom, organizovali su šetnju i večeru, pod nazivom “Walking Dinner With the Mayor of Belgrade”, za predstavnike diplomatskog kora u Beogradu.

Cilj je bio da se gosti upoznaju sa bogatom kulturom i istorijom glavnog grada, te su imali priliku da u neformalnoj atmosferi, uz pratnju turističkog vodiča, upoznaju delove Beograda u sasvim drugačijem svetlu i posete restorane koji su utkani u bogatu istoriju prestonice.

Događaj je otvorio gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, na istorijski značajnoj lokaciji - današnjoj Skupštini grada Beograda (nekada Stari dvor i palata srpske dinastije Obrenović).

”Zadovoljstvo mi je biti domaćin ove posebne večeri. Nadam se da ćete večeras uživati i poneti sjajne utiske kada završimo naš "turistički obilazak". Neki od vas su već duže vreme u Beogradu, neki su se nedavno doselili u naš grad, a ono što je sasvim sigurno je da ćete večeras videti Beograd iz drugačije perspektive, upoznati deo njegove duge istorije i tradicije”, rekao je gospodin Radojičić.

Nakon toga zvanice su obišle, zajedno sa gradonačelnikom Beograda, prof. dr Fadiljem Eminovićem članom Gradskog veća i predsednikom Color Press Grupe Robertom Čobanom, tri poznate lokacije u gradu: restoran Azbuka smešten u Domu Vukove zadužbine, kultni restoran Madera, i najstariju poslastičarnicu u gradu Pelivan koja postoji od 1851. godine.

Događaju su prisustvovali predstavnici ambasada Kraljevine Maroka, Nemačke, Slovačke, Kazahstana, Kube, Egipta, Australije, Indonezije, Alžira, Češke, Republike Angole, Kambodže, Malezije, Jermenije, Sirije, Meksika, Crne Gore, Kipra, Belorusije i šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji.

Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe je prezadovoljan reakcijom zvanica.

“Walking Dinner koncept započeli smo 2018. u saradnji sa gradonačelnikom Novom Sada Milošem Vučevićem. Videli smo da se stranim diplomatama dopao ovaj način da tokom jedne večeri saznaju mnogo o istoriji, ali i gastronomiji naše zemlje. Večerašnji "Walking Dinner With the Mayor of Belgrade" u saradnji sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem prevazišao je sva naša očekivanja. Mislim da su bili jako zadovoljni i gradonačelnik i naši gosti ambasadori. Čuli smo neke zanimljive priče o zgradama u kojima smo uživali u gastronomskim specijalitetima kao i o ulicama kroz koje smo prolazili. Nastavićemo ovaj koncept ove zime u Novom Sadu, a već u subotu 11. septembra ambasadore i predstavnike stranih komora i poslovnih udruženja vodimo u Kikindu na manifestaciju "Days of Pumpkins" - zaključio je Čoban.

Beograd, smešten na ušću Save u Dunav, oduvek je privlačio pažnju. Svojom geostrateškom pozicijom značajnom i za istok i za zapad, uvek je bio mesto susreta i važnih odluka. Istorijski, njegov značaj je nemerljiv i kao takav zaslužuje da se o njemu priča i prepričava. Zato su i svi prisutni na ovom događaju čuli mnogo zanimljivih detalja o divnom belom gradu koje će kasnije sigurno prepričavati, i širiti dobar glas o Beogradu, glavnom gradu Srbije.

Foto: Dario Konstantinović

Pogledajte još