Kosovsko tužilštvo traži hapšenje Vulina

0

Tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice traži da se izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina, javljaju prištinski mediji. Istraga pokrenuta "kako bi se utvrdilo da li je Vulin nelegalno ulazio na sever Kosova".

Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu i zatražilo nalog za hapšenje ministra bez portfelja u Vladi Srbije, Aleksandra Vulina, zbog „nelegalnog ulaska na sever Kosova“, javljaju kosovski mediji.

Istragu je pokrenulčo tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice, koje je od tamošnjeg suda zatražilo i da izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina.

Odluka je doneta jer postoji osnovana sumnja da je Aleksandar Vulin 17. oktobra 2013. u neutvrđeno vreme, bez odobrenja prešao granicu Kosova sa Srbijom, van ovlašćenog graničnog prelaza i ušao na teritoriju Kosova. Ovim je počinio krivično delo, 'nedozvoljen prelaz granice' po članu 146 stav 2 iz stava 1. Krivičnog zakonika Kosova„, navodi se u saopštenju Kancelarije vrhovnog tužioca Kosova.

Prema ovoj odluci, istraga počinje danas, i na osnovu prikupljenih dokaza biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava.

Izvor: RTS

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.