KiM: Pucao na poslanika

0

Bivši poslanik Skupštine Kosova Gani Geci pucao je u podne u Srbici na člana predsedništva Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanika Azema Sulju.

Agencija Kosovapres javila je da je Geci pucao na Sulju posle mitinga DPK u Srbici.

Policija Kosova potvrdila je večeras da je Gani Geci, bivši poslanik u Skupštini Kosova iz Demokratskog saveza Dardanije, osumnjičen za današnji napad na poslanika Skupštine Kosova i člana Predsedništva Demokratske partije Kosova Azem Sulju.

U policijskom saopštenju se ističe da je danas oko 13.45 stiglo obaveštenje da je u toku tuča u jednoj od glavnih ulica Srbice i da su napadnuti poslanik Sulja i telohranitelj zamenika ministra ekonomskog razvoja, Adnan Koci.

Po dosadašnjim informacijama, osumnjičen su Gani Geci i neki njegovi rođaci. Sumnja se da je neko od njih u ruci držao oružje. Sumnja da je jedna osoba pucala u vis, ali ostaje da se razjasne sve okolnosti ovog incidenta. Za sada nema informacija o tome da je neko povređen„, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

O svim preduzetim merama je informisan i tužilac.

U policijskom saopštenju nema informacija o mogućem hapšenju Gecija ili neke druge osobe.

Prištinski mediji su preneli izjavu Ganija Gecija da je držao plastični pištolj od čega su se uplašili Sulja i njegovi telohranitelji, od kojih je jedan pucao u vis.

Prištinski mediji navode da Gecija policija nije uhapsila.

Sulja je tokom rata na Kosovu bio komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i ministar odbrane.

Pominjan je i kao jedan od najviših zvaničnika bivše Obaveštajne službe Kosova bliske DPK.

Geci je takođe bio pripadnik OVK i pripadao je krilu koje je podržavalo bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugovu.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.