Umro teniser Matje Monkur

0

PARIZ, 7. jula 2009. (Beta-AP) – Francuski teniser Matje Monkur umro je u 25. godini, saopštio je Teniski savez Francuske.

PARIZ, 7. jula 2009. (Beta-AP) – Francuski teniser Matje Monkur umro je u 25. godini, saopštio je Teniski savez Francuske.

Monkur je umro tokom noći, ali uzrok smrti još nije poznat.

„Sa velikim žaljenjem smo primili vest o iznenadnoj smrti Matjea Monkura. Matje je bio mladić sa dosta entuzijazma i strasti, vrlo drag i cenjen zbog ljubaznosti i prijatnosti“, navodi se u saopštenju Saveza.

Franuski mediji ranije su preneli da je 119. tenisera sveta pronašla njegova devojka na stepeništu zgrade u kojoj je živeo. Monkur je juče počeo da služi petonedeljnu suspenziju kojom je kažnjen zbog klađenja na teniske mečeve. On je kažnjen u maju, a morao je da plati i 12.000 dolara.

Montkur je juče počeo da služi petonedeljnu suspenziju kojom je kažnjen zbog klađenja na teniske mečeve. On je kažnjen u maju, a morao je da plati i 12.000 dolara.

Francuski teniser se tokom Rolan Garosa požalio da je kazna prestroga rekavši da nikad na neki meč nije uložio više od tri dolara. Tvrdio je i da se nikada nije kladio na svoj meč, što je potvrdila i Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP).

Sud za arbitražu u sportu je objavio da je Montkur na 36 mečeva na koje se kladio zaradio 192 dolara. Prvobitna kazna od osam nedelja suspenzije potom mu je ublažena.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.