U nesreći u Egiptu poginulo devet državljana Srbije

BEOGRAD, 16. jula 2009. (Beta) - Prema još nepotvrđenim informacijama koje je Ambasada Srbije u Egiptu dobila od Turističke policije Egipta, u saobraćajnoj nesreći na putu između Luksora i Hurgade jutros je poginulo devet držvaljana Srbije.

Osmoro turista iz Srbije je povređeno i oni se trenutno nalaze u bolnici u Kairu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da je hitno uputilo specijalni konzularni tim u Egipat koji treba da pomogne da povređeni u teškoj saboraćajnoj nesreći budu adekvatno zbrinuti i da se u što kraćem roku omogući prenos tela poginulih građana Srbije.

Nastradali građani boravili su u Egiptu na godišnjem odmoru, a prema saznanjima ambasade Srbije, tamo su otputovali u aranžmanu turističke agencije "Perla turs" iz Novog Sada.

Ministarstvo spoljnih poslova nastaviće da informiše javnost o svim zvaničnim podacima koje egipatske vlasti budu dostavljale ambasadi u Kairu, navodi se u saopštenju i dodaje da je Ministarstvo otvorilo dežurne telefone za svaku vrstu pomoći i asistencije. Brojevi telefona su: (+381 11) 306 82 68 i 306 81 97 i biće otvoreni 24 časa svakim radnim danom, kao i vikendom.

Pogledajte još