Užice će dobijati vodu iz Čajetine

0

Problem snabdevanja vodom Užica biće rešen tako što će biti napravljen krak iz vodovoda iz Čajetine kroz koji će ovaj grad dobijati pijaću vodu, saznaje B92.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa direktorima Srbijavoda, Direkcije za vodu iz Ministarstva poljoprivrede i predstavnicima lokalne vlasti u Užicu i dogovorio da se u što kraćem roku napravi krak iz vodovoda iz Čajetine koji će snabdevati Užice vodom, potvrđeno je za B92.

Iz ovog vodovoda Užice će u narednom periodu dobijati 400 litara vode u sekundi, što će biti dovoljno za normalno snabdevanje. Pomoć u izgradnji ovog kraka vodovoda pružiće Vojska Srbije i ceo posao izgradnje trebalo bi da bude završen u narednih 10 dana.

Problem sa prisustvom algi u pijaćoj vodi u Užicu nije jednostavan za rešenje i sanacija vodovoda potrajaće bar tri meseca. Više stotina Užičana protestovalo je danas ispred gradskog parlamenta zahtevajući hitno rešenje problema vodosnabdevanja i ispravnu vodu za piće za sebe i svoju decu.

Zeleni Srbije pozvali su ranije danas vlast u Užicu da podnese ostavku, a Vladu Srbije da se odlučno uključi u rešavanje problema u tom gradu.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.