PET NEOPROSTIVIH GREŠAKA: Zbog kojih navika koža brže propada i stari?

Ideaalna koža lica nije nemoguća misija. Međutim, mnoge žena narušavaju njen izgled, navikama koje možda i nesvesno primenjuju. Nega jeste vrlo važan korak u rutini i postizanju savršene kože, ali su jednako bitne i svakodnevne navike, ali i stil života. Kako koža ne bi počela prevremeno da stari, presatnite sa ovi navikama još danas.

Preskakanje čišćenja i hidratacije lica

Čišćenje lica je neophodno dva puta dnevno. Ukoliko preskačete ovaj korak, rizikujete pojavu akni i alergija, pa je dubinsko i detaljno čišćenje obavezno. Vodite računa o ovom delu, jer čak i mali ostaci od šminke mogu da prouzrokuju velike probleme. Samo čišćenje nije dovoljno. Ukoliko preskočite korak hidratacije, koža će izgubiti blistavost i elastičnost.

Nedovoljno dobro skidanje šminke

Ukoliko ne skidate šminku na pravilan način ili čak zaboravite da je skinete uveče pred spavanje, znajte da svojoj koži činite najgoru moguću stvar. Šminka čini da koža brže stari, stoga je nije dobro nanositi svaki ali, a kamoli spavati sa njom.

Ova loša navika stvaraće vam na licu bore brže nego što očekujete i zato nikada nemojte zaboravljati da temeljno skinete sav mejkap pre spavanja.

Nedovoljan unos tečnosti

Voda je vrlo moćna, da bi telo pravilno funkcionisalo dovoljan unos je neophodan. Da bi lice imalo svežinu neophodno je da unosite dovoljnu količinu tečnosti.

Prosečnu količinu vode koju treba da popijete u toku dana izračunaćete na sledeći način: na 20 kg telesne mase potrebno je uneti 1l vode. Što znači da ukoliko imate 60 kg morate popiti 3 litra vode na dan.

Manjak sna

San je pravi saveznik dobrog stanja kože. Ukoliko licu ne obezbedite "bjuti slip" od 8 sati imaćete ozbiljne probleme. Pojava tamnih kolutova i natečenost ispod očiju su samo neke od posledica manjka sna.

Loša ishrana

Već vam je sigurno poznato da loša i nepravilna ishrana imaju za posledicu narušavanje zdravlja i opšte loše stanje organizma. Isti je slučaj i kada govorimo o licu. Izbalansirana ishrana, bogata vlaknima i proteinima će doprineti mnogo boljem izgledu lica.

Izvor: Stil.Kurir.rs/Mogujatosama.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još