Milijaš: Za nas je svaki meč kvalifikacioni!

Crveno-beli sutra počinju pripreme za prolećni deo sezone, a Milijaš veruje da će šampion biti ekipa koja bude više pobeđivala protiv ekipa iz donjeg dela tabele.

"Svašta smo preturili preko glave u prvom delu, bilo je i lepih i teških trenutaka. Osvestili smo se u pravo vreme, pred večiti derbi i taj duel bio je prekretnica. Zbili smo redove, došli do forme u finišu polusezone i nanizali nekoliko vezanih pobeda, a jedini žal ostaje zbog poraza u kupu", rekao je Milijaš za zvanični sajt kluba.

On je izrazio nadu da će ekipa ubrzo biti kompletirana i da će spremno dočekati 23. februar i start drugog dela sezone protiv Javora.

"Čeka nas 15 utakmica do kraja sezone i za nas je svaki meč kvalifikacioni. Ne smemo da se zalećemo i da mislimo mnogo unapred, već da idemo korak po korak",
naglasio je Milijaš.

Prema njegovim rečima ekipa tek sada shvata značaj pobede u poslednjem kolu prvog dela nad Vojvodinom (2:1).

"Omogućila nam je da u dobrom raspoloženju odemo na pauzu i da se sa velikim entuzijazmom pojavimo na sutrašnjem okupljanju. Čuo sam se tokom praznika sa saigračima i pored zdravlja najčešća čestitka odnosila se na osvajanje titule. Neću ništa novo otkriti ako kažem da će bliži osvajanju prvenstva biti tim koji izgubi manje bodova u uslovno rečeno malim utakmicama", dodao je kapiten crveno belih.

Nekadašnji reprezentativac Srbije naglasio je da u ekipi ne sme da bude podela jer je cilj da se vrati titula posle šest godina.

"Nikada nisam delio saigrače na mlađe i starije, već na dobre i bolje. Iskustvo nas nekolicine klincima može najviše da pomogne u otklanjanju pritiska koje nosi igranje u Zvezdi. Radi se o mladim momcima koji imaju kvalitet, uostalom, zbog toga i jesu na Marakani. U svlačionici ne sme da bude nikakvih podela, niti će ih biti, jer smo svi okupljeni oko zajedničkog cilja"
zaključio je Milijaš.

Crvena zvezda se nalazi na drugom mestu na tabeli Superlige sa 32 boda, jednim manje od prvoplasiranog Partizana.

Pogledajte još