Rodman nije uzeo novac za utakmicu u Pjongjangu

Daren Prins rekao je da vlada Severne Koreje nije finansirala nijedan deo puta, već da je troškove pokrila irska kockarnica Pedi pauer (Paddy Power PLC). Rodmanov tim su činile nekadašnje NBA zvezde Keni Anderson, Klif Robinson i Čarls Smit.

Komesar NBA lige Dejvid Stern rekao je ove nedelje da je na Rodmana uticao "severnokorejski novac" da bi organizovao utakmicu u Pjongjangu.

Rodman se danas izvinio zbog komentara koje je u Severnoj Koreji izrekao na račun zadržanog američkog misionara, rekavši da je pio i da je bio pod pritiskom zato što je organizovao utakmicu.

On je pre početka prijateljskog meča otpevao rođendansku pesmu vođi Severne Koreje Kim Džong Unu, koga je nazvao svojim "najboljim prijateljem". Oko 14.000 ljudi je gledal meč i svi su oni glasno tapšali na svaki stih pesmice.

Rodman je kazao i da je bio počastvovan što je mogao da igra utakmicu u prestonici Severne Koreje, a ceo događaj je nazvao "istorijskim". Neki kongresmeni, NBA i grupe za zaštitu ljudskih prava ocenile su, međutim, da je on postao sredstvo za popravljanje imidža Severne Koreje.

Beta

Pogledajte još