Srpska rediteljka nagrađena u Njujorku

Ceremonija dodele nagrada održana je u čuvenom hotelu " Njujorker" u kome je Nikola Tesla živeo poslednjih dvadeset godina života. Cilj ove fondacije je da se lik i delo Nikole Tesle uvede u školske programe Sjedinjenih Americkih Država i da se javnost upozna sa najnovijim istraživanjima i izumima iz oblasti u kojima je srpski naučnik radio do svoje smrti.


"Ovu nagradu prihvatam od čoveka koji je svojim idejama i izumima osvetlio svet. Ove je velika čast i svetlosni znak da sam na pravom, svetlom putu ka budćnosti", rekla je Sanja u svom govoru na dodeli.

"Imala sam čast i zadovoljstvo da primim nagradu za režiju komada "Tesla". Ova izuzetna nagrada, uručena na sceni balske sale hotela "Njujorker", u kojoj je Nikola Tesla slavio svoje rođendane i držao svoje naučne konferencije, posebno je značajna u mojoj karijeri.

Kao ponosna Srpkinja koja živi i radi u Americi, kao neko ko promoviše svoju zemlju, kao i život i rad Nikole Tesle ova nagrada mi daje motivaciju da još vise stvaram na svetskom nivou i pokažem svetu šta sve Srbija ima da ponudi", rekla je rediteljka Sanja Beštić.

Komad "Tesla" koji je napisala engleska autorka Šeri Graubert, naišla je na sjajne kritike a činjenica da se veliki rad, istrajnost, odricanje i posvećenost isplate, govori i najava Sanjine nove premijere "Džeki i Merilin" ovog proleca u Njujorku.

Džeki Kenedi i Merilin Monro su žene koje su obeležile istoriju Amerike i ne prestaju da budu inspiracija različitim umetničkim formama. Prvi put na pozorišnoj sceni u Njujorku, Sanja ih spaja na tajnom sastanku o kome je šezdesetih godina brujala Amerika. Šta se zapravo desilo u ljubavnom trouglu iza zatvorenih vrata i kako je Džeki Kenedi nadživela ostale protagoniste, ostaje publika vidi 18. Aprila u teatru Rov na Times Skveru.

Pogledajte još